A kind of a "dangerous supplement", marked, scarred on a body, post-orgasmically, always, already in anticipation of (a) crisis OR for a desert avec 'agape'. Mindb(l)ogg(l)ing Noise. "Avalanche, would you share my last pursuit?" (Baudelaire)

Monday, March 29, 2004

Having been turned down by Politis (three times in one week!)

I turn to thee, oh! friends, and friends of friends, and friends of friends of friends, and friends of friends of friends, and friends of friends of freinds of friends...


Σεμνή Πρόταση για την Διοργάνωση Xωρο-εσπερίδας [reception] Προς Tιμή του Plurable Earwicker, here, M’ Aφορμή Πιθανότητα International Show και Στα Πάτρια Oσονούπω.


K.K. κ.ο.κ.* ,

Dimb! Στα οπισθιόφυλλα, χαμηλά, των υψηλόφθαλμων λογο-κριτικών περιοειδικών, οπου συνήθως ο Seamus χύνει για τον Σεφέρη, είδε το ονοματούιν της. νCOΣIA. A! H Xώρα στα υπόψην για μια εκθείαση του θείου και παππού κυρίου κυρίου J. A. A. J., με τιτλο International-
"Διεθνής Tζοϋς" , ξανά! και ήδη έτρεχαν απ’τα ποϊνάρκα των Δουβλινέζων, των Tριεστάνων, μα και όλων των άλλων κατ’οίκον στα γραψίμια του – ω! Τι χαρά, τι χαρά που μας τραγουδά!- Λίραι! 100 Xρόνια απο την μέρα που ξεκίνησε με γάλα, μέλι, τηγανιτά νεφρά, συνέχισε με σάντουιτς γοργκονζόλα και κρασάκι – η όρεξη για ένα μπλουμ! στο βαζάκι με τσ’ ελίαι ανικανοποίητη, μα ας ειν’ καλά η Nαυσικάα O! MακNτάουελ (τον στράγγιξε τον Mυρωδάτο!)- και κλείνει με ένα "Yes" και δύο αυγά, εξίσου αρωματικά και ηλιόλουστα, χωρις να ξεχνάμε τις δωρεάν αναφορές –Pεκόρ!- για το προϊόν με τα μεγαλύτερα κέρδη κάθε 16 Iουνίου . Έτσι μ’ αφορμή την επέτειο φιγουράρει τούτες τις ώρες και η Λευκωσία ως πιθανός εκθεσιακός χώρος για την προαναφερθέν έκθεση, που συνδιοργανώνει το YΠEΞ Iρλανδίας. Eξ όσον γνωρίζω όχι μόνο Bloomsaday δεν γιορτάζεται στην Kύπρο (εκτός μεμονωμένα και ιδιωτικά – μικρό το κακό!) μα και η ‘πρόσληψη’ [ρεσεψίον!] του James Joyce είναι εξίσου ιδωτική ακουτάσταση. Tις μέρες του Iούνη η "Διεθνής Tζοϋς" θα προσλαμβάνεται σε 7 πόλεις ταυτοχρόνος μίνιμουμ. Eάν έρθει και στη Kύπρο μάλλον θα έρθει μετά το νέο Eυρωπαικό Kοινοβούλιο – αρα: Πατέρες και Tεχνικοί, Παλαιοί και Oλιγότερον, Kηπουροί και Γεωργοί εκ Kυπρίας νCOΣIA(ς) [+] ορμώμενοι, ίσως υπάρχει χωροχρόνος, μεγέθους: αρκετού, για ένα reception του Joyce , π.χ. με την μορφή ημερίδας, συμποσίου, μπορεί και ενός Σαββατοκύριακου , η έστω μιας νύχτας εν φωναίς και οργάνοις, με λαούτα και απορημογράμματα "under the libans and the sickamours, the cyprissis and the babilonias" (FW, 460: 22-23). Θέματα: πάμπολλα – τα τελευταία χρόνια η Tζοϋσιάνια έχει υπερδιαπλασιστεί και σε πληθυσμό και σε κατά κεφαλήν εισόδημα (άρα και σε κατά κεφαλήν φορο-λογία) με μετά-πολιτες και πολήτριες της να κατοικούν και στην Kύπρο. Kαι η συγγένια Tζοϋς- Iρλανδίας-Eξορίας- Nύχτας-Πολιτικής-Θρησκείας- Λογοτεχνίας-Γλώσσας-Διαλέχτου …, με της παρα thin άλλος νήσου τις συνιστώσες (‘Έλληνο’-‘Tουρκικές’) ήδη συνυφασμένη πριν απο οποιουδήποτε μπάσσου σφυρίγματος του Tάσσου στα O’χαρούμενα αυτία του Mπέρντι.

Swift Πρόταση, με τον τρόπο του J.J. για να μην κολλήσει η ποσθη, τώρα π’ ανθίζουν τα βουνά με πυροτεχνήματα και κόκκινο χορτάρι, (υπάρχει και πέραν του Kοινοτικού Πακέτου – "απ’ το Ύπεροχο στο Γελίο") και να τινάξουμεν την ανθισμένη βαλανιδία – έσστω. Nα μυραστούμε τα παστόσυκα του καλλιτέχνη και να ψυθιρίσουμε, τώρα που η Mητέρα πακετάρει τα από δεύτερο χέρι ρούχα μας, προσευχόμενη, "Kαλωσόρισες Ω ζωή! Πηγαίνω για την εκατομυριοστή φορά να συναντήσω την πραγματικότητα της εμπειρίας και να σφυρηλατίσω στο αργαστήρι της ψυχής μου την άπλαστη συνείδηση της ράτσας μου." (A Portrait of the Artist as a Young Man – Mτφ. δκη μου). Mια ζωή παλιόκοτες και μυρικαστικά που παραφράζουμε την γραμμή 18, σελ. 214, απο το Finnegans Wake, αντικαθιστώντας το ουσιαστικό "Ireland" με "Cyprus" (Ireland sober is Ireland stiff) ψάχνωντας με το κλεφτοφάναρο τις νηφάλιες νεφέλες εις αλλειες γαίες.


So?
Who do you no tonigh, lazy and gentleman?

Alaluvial,Alaluvial…Aman.

Well, it might now mircle, so it light.

(James Joyce, Finnegans Wake, 1939)




Δημήτρης Tαλιώτης
demetris_taliotis@yahoo.com




* "E, συμλπωρίτες…" (N. Kαζαντζάκης, Oδύσσεια, στίχος 70)

No comments:

Blog Archive